Giving Tuesday – Svetový deň darovania 2022

#GivingTuesday – Svetový deň darovania vznikol v roku 2012 ako jednoduchá myšlienka: deň, ktorý povzbudzuje ľudí, aby konali dobro. Odvtedy sa táto myšlienka rozrástla do globálneho hnutia, ktoré inšpiruje stovky miliónov ľudí, aby dávali, spolupracovali a oslavovali štedrosť. Je to príležitosť pre ľudí, aby sa stretli, poďakovali, pomohli, dali, prejavili láskavosť a podelili sa o to, čo majú, s tými, ktorí to potrebujú. Príliš veľa pozornosti sa venuje tomu, čo nás rozdeľuje, miesto štedrosti a spolupatričnosti, ktoré ľudí spájajú.

Každý má čo dať...

Niekedy stačí málo, aby sme druhým spríjemnili deň, prípadne i celý život. Pretože najkrajšie veci sú tie, ktoré darujeme nezištne len preto, že chceme. Nie preto, že musíme. Milé slovo, úsmev, objatie, pohladenie – to všetko sú drobnosti, ktoré pre druhých znamenajú tak veľa, ale nás nestoja nič. Možno len trochu chuti a spontánnosti niečo pre druhých urobiť a vyslať trošku pozitívna v dnešnej pochmúrnej dobe.

Zabudnime na rozdiely, ktoré sú medzi nami. Buďme jednoducho iba ľuďmi. O tom je #GivingTuesday  - Svetový deň darovania, ktorému patrí dnešný deň.

Možností, ako sa zapojiť, je viac – darovať iným môžete potrebné veci, svoj čas alebo vedomosti, prípadne financie. Miesto kúpy obľúbenej knihy, kávy či lístku do kina môžete peniaze darovať ľuďom, ktorí sú na pomoc druhých odkázaní celý život.

Pomôžete našim Motýlikom? Pýtate sa, ako na to?

● Zapojením sa do verejnej výzvy na portáli ĽudiaĽuďom

● Kúpou hand made náušníc z albumu „Hand made strieborné náušnice - dobročinný predaj“ na FB DebRA SR

● Zakúpením šperkov a obrazov s motýľmi v rámci projektu „Motýle pre Motýliky“  www.fabfly.sk

● Každoročne poukázaním 2% na účet DebRA SR


● Poukázaním dobrovoľného príspevku na transparentný účet: SK98 0900 0000 0051 4404 3942
www.transparentneucty.sk/#/ucet/SK9809000000005144043942

● Darovaním finančného príspevku na náš bežný účet: SK63 1100 0000 0026 2986 1333

● Zdieľaním FB stránky a príspevkov DebRA SR a šírením povedomia o zriedkavom ochorení, akým je Epidermolysis bullosa (EB) – choroba motýlích krídel

● Akýmkoľvek iným spôsobom, ktorý vám napadne

Pridajte sa k nám a pomôžte nám zahojiť rany na tele i na duši ľudí s chorobou motýlích krídel. ĎAKUJEME ❤️

Pomáhať nášmu malému združeniu a pacientom s EB, môžete nielen v tento deň, ale počas celého roka. Všetky finančné prostriedky budú použité na skvalitnenie života ľudí s Epidermolysis bullosa (EB).

Vážime si pomoc od každého z vás, akékoľvek dary, milé povzbudivé slová, odkazy našim pacientom, lajk, zdieľanie...

Text: Martina Studeníková
Foto: Nikol Jánošová