GivingTuesday – Svetový deň darovania 2019

Priatelia, po tretíkrát sa DebRA SR zapája do #GivingTuesday Svetového dňa darovania, ktorý pripadol tento rok na 3.decembra. Je to sviatok štedrosti, darovania a dobrovoľníctva, ktorý vznikol v roku 2012. Postupne sa rozšíril do vyše 150 krajín. Darovať sa dá čokoľvek a komukoľvek a zároveň je tak možné šíriť posolstvo #GivingTuesday ďalej.

Darovať môžete naozaj čokoľvek - úsmev, materiálne veci, ošetrovacie materiály a pomôcky, peniaze, vlastný čas pri šírení osvety, ale aj odborné poradenstvo či svoje skúsenosti. Všetci môžete byť súčasťou šírenia myšlienky #GivingTuesday, pretože každá pomoc sa počíta.

Možno sú veci, ktoré nutne nepotrebujete. Možno si raz nemusíte kúpiť obľúbený časopis, novú kabelku, topánky, tričko, hodinky či mobil, lístky do kina... Financie, ktoré by ste na tieto veci minuli, môžete podarovať tým, ktorí ich potrebujú a využijú na skvalitnenie už i tak ťažkého života. Tým, ktorí trpia neliečiteľným ochorením Epidermolysis bullosa – chorobou motýlích  krídel.

Nepodľahnite predvianočnému šialenstvu, pomôžte nám šíriť dobro. Nezištne, pre radosť a dobrý pocit. Pre tých, ktorí to potrebujú. Nie len v tento deň, ale počas celého roka – pomôžte a darujte. 

   Pomôcť našim motýlikom môžete nasledovne:

● Zaslaním darcovskej SMS v tvare: DMS (medzera) DEBRA na číslo 877. Viac info na  www.debra-slovakia.org alebo www.donorsforum.sk 

Kúpou hand made náušníc z pripnutého albumu „Hand made strieborné náušnice - dobročinný predaj“ na FB DebRA SR

Kúpou vecí z bazárika DebRA SR, ktorý prebieha na súkromnom FB profile našej revízorky Andrey Várkovej
1. album a 2. album

Poukázaním dobrovoľného príspevku na náš transparentný účet: SK98 0900 0000 0051 4404 3942

Darovaním finančného príspevku na náš bežný účet: SK63 1100 0000 0026 2986 1333

Zdieľaním FB stránky a príspevkov DebRA SR a šírením povedomia o zriedkavom ochorení, akým je Epidermolysis bullosa – choroba motýlích krídel

● Každoročne poukázaním 2% na účet DebRA SR

Akýmkoľvek iným spôsobom, ktorý vám napadne

Všetky finančné prostriedky budú použité na skvalitnenie života ľudí s chorobou motýlích krídel.

ĎAKUJEME 🙂

Text: Martina Studeníková
Foto: Eva Pavlíčková, úprava Martina Studeníková