TATTOO LIFE III.

TETOVANIE A EPIDERMOLYSIS BULLOSA. JE TÁTO KOMBINÁCIA VÔBEC MOŽNÁ?
 

   Bez pochýb, áno!

   Toto netradičné spojenie vzniklo za pomoci podniku SpojárKafe&Klub v Banskej Štiavnici dňa 5.5.2018 pod názvom Tattoo life III..
 
    Akcia začala už o 12tej hodine, kedy ste pri vstupe do Spojára mohli počuť jemné zvuky tetovacích strojov, ale aj holiacich strojčekov nadaných barbierov.
Okrem vytvárania permanentných umeleckých diel na kožu talentovanými tatérmi sa o 14tej hodine začala ochutnávka vín a takmer celý deň sa grilovalo, aby sa naši tatéri a ich zákazníci neunavili a mali neustále dodávanú potrebnú energiu.
   Niektorí skončili už o piatej hodine poobede, iní zase iba s malými prestávkami tetovali až do desiatej večer. Takáto práca predsa vyžaduje veľa trpezlivosti, pevnú ruku a cit pre umenie. Ich zákazníci, teda ľudia, ktorí sa nechávajú tetovať, zas majú v sebe veľa odvahy a guráže, keď dokážu niekoľko hodín bez pohnutia znášať maličké neprestávajúce vpichy ihly naplnenej farbou, vytvárajúce doživotné obrazce na ich tele, o ktorých tak dlho snívali.


   Ako sme sa na takúto akciu dostali my, DebRA SR?

Organizátori Barbara a Erik zo Spojár Kafe&Klub v BanskejŠtiavnici sa rozhodli usporiadať už 3. ročník charitatívnej  akcie pod názvom Tattoo life III. za spolupráce tatérov a prvý krát i barbierov. Organizátori si vybrali naše OZ, keď naša členka poukázala na problematiku zriedkavého ochorenia Epidermolysis bullosa, ktorým trpia naši pacienti. Vznikol projekt plný paradoxov - koža pekná, zdravá, pomaľovaná a koža jemná a krehká ako motýlie krídla. Bolesť pri tetovaní zmizne za pár dní, bolesť pri chorobe motýlích krídel trvá po celý život... Tieto protiklady sú také silné, že sme sa stali súčasťou tohtoročnej charitatívnej akcie...


   Nuž, tatéri a potetovaní ľudia sú zväčša na prvý pohľad odsudzovaní a neustále je im prízvukované, že si kvôli tetovaniam nenájdu zamestnanie. Že to nevyzerá pekne, alebo či si uvedomujú, že niečo takéto so sebou budú mať do konca života. Že vyzerajú hrôzostrašne, ničia tým samých seba a ľudia sa ich často boja. My sme sa však presvedčili, že zvnútra sú úplne iní. Napriek svojmu výzoru a maľbám po tele sú citliví, priateľskí, čestní, ľudia s veľkým srdcom, ľudia ochotní zrieknuť sa svojho príjmu a venovať ho tým, ktorí to potrebujú. V tomto prípade, nášmu OZ DebRA SR na pomoc pre našich motýlikov.
 
Títo odvážni a vytrvalí ľudia pre nás nakoniec vyzbierali neuveriteľnú sumu 1925,-€.

   Týmto článkom sa chceme v mene DebRA SR poďakovať všetkým, ktorí sa zúčastnili na akcii Tattoo Life III. v Spojár Kafe&Klub v Banskej Štiavnici 5.5.2018. Ďakujeme za vašu podporu, za to, že ste sa peniaze rozhodli venovať práve nám a v neposledom rade ďakujeme za príjemnú atmosféru, priateľský prístup organizátorov a zamestnancov Spojára, ako aj všetkých zúčastnených. ĎAKUJEME.

Viac fotografií nájdete vo Foto galérii:

http://www.debra-slovakia.org/foto-galeria/2018/

alebo na Facebooku DebRA SR.

Text: Karolína Ficeriová a Martina Studeníková
Foto: Martina Studeníková