Ozdravný pobyt TUČEPI - Chorvátsko 31.8. - 7.9. 2013

D E N N Í K

Postrehy a komenty:


31.8.2013
Po dlhej ceste a slnečnom, teplom dni strávenom v okolí rezortu AFRODITA sme sa stretli pri večeri a Meggie skonštatovala, že nebude jesť morské príšery.  Polievka a hranolky nesklamali. Rozhodla sa, spolu s tetou Janou, že bude písať denník, ktorý potom bude čítať na stretnutí Debrákov v Piešťanoch. Stellka po výdatnej večeri zaspala v kočíku na prechádzke pri kúpe bábiky, zatiaľ čo Milanko a Jakubko vyberali zmrzlinu. Jedli ste už Facebook zmrzlinu? Viete ako chutí? Opýtajte sa potom Milanka, možno Vám to povie. Dobrú noc...


01.09.2013
Prvé raňajky chutili všetkým, Meggie zmenila svoj rytmus a vstala výnimočne skôr ako obvykle  Dopoludnia bol aqua aerobic, do ktorého sa s radosťou zapojila Stellka, ale aj mamina s tatinom v “súkromnom bazéne“. Všetci si užili slniečka a vody v bazéne a v mori do sýtosti. Pri večeri Jakubko skonštatoval: “Veľmi ma teší, že tam znovu niečo doložili¨ (mal na mysli švédske stoly  )

02.09.2013
Pozor, máme tu dnes jedného viac ako odvážlivca. Andrejka, Meggie sa dnes veľmi zaujímala o parasailing, že by to chcela vyskúšať. Tak klobúk dole pred touto malou nebojácnou slečinkou. S morom si už všetci potykali. Večer sme ukončili pri predstavení "ohňová show", pred ktorou Jakub a Milan vyskúšali nové laserové perá. Stellka dnes celý deň opatrovala novú bábiku. Aj sa s ňou kúpala. 


03.09.2013

Dnešný teplý deň bol aj v znamení nového nafukovacieho člna, v ktorom sa prevážali naše ratolesti v mori. Chalani lovili aj ježkov so sieťkou. Meggie mala pri večeri veľkú zábavu s laserovým perom, ktorým svietila na strop reštaurácie, na zem, do bazéna a všade, kde to bolo aspoň trochu zaujímavé.  Mala toľko energie, že v plne klimatizovanej miestnosti dnes prvý krát nepotrebovala ani svetrík. Tancovala aj na stoličke a bola veľmi veselá. Hrala nám pri večeri živá hudba, národné chorvátske piesne. Aj sme im zatlieskali, páčili sa nám. Vo večernom programe sme sa zapojili do mini kvízu o Chorvátsku. Hoci sme nevyhrali, zopakovali a naučili sme sa zas nové veci.

A prehupli sme sa do druhej polovice nášho pobytu. Slnko svieti zo dňa na deň silnejšie a silnejšie, akoby ani nebol september. Dnes sa písal vo veľkom denník, takže večer sa pozrieme a odfotíme, čo zaujímavé Meggie napísala a nakreslila. Vraj to písala celé dopoludnie  A teta Janka s tatinom jej za takú prácu sľúbili cukrovú vatu. Poobede bol debatný krúžok v bazéne.


05.09.2013
Na plnej čiare vyhral Mini klub. Aj o 10.00hod. aj poobede o 16.00hod. Ale nie pre všetkých.  Aj aqua aerobic nás baví. Dalmatínsky večer nás príjemne pobavil rovno pri večeri a potom niektorí bežali na Mini disco. Ale predtým nesmel chýbať Stellke červený melón. Meggie dnes vyrobila vlastnú voňavku. Z byliniek, ktoré rastú pri apartmánoch.

06.09.2013
Vyskúšali sme liečivé mastičky z byliniek, včelieho vosku, olivového oleja a Helichrysum italicum – slamienka. Už v dávnom Grécku sa slamienka používala ako liek na rany. Pomáhala aj nám.